Groepenkast

Groepenkast uitbreiden

Heeft u regelmatig last van kortsluiting? Dan is het verstandig om uw groepenkast uit te laten breiden, zodat u wel genoeg stroomcapaciteit heeft en meer apparaten tegelijk kan gebruiken.
Maar ook als u, uw huis gaat verbouwen is het uitbreiden van de groepenkast zeker aan te raden. Oudere huizen hebben vaak geen aardlekschakelaar en dit kan voor onveilige situaties zorgen. Ook in nieuwere huizen kan een extra groep van pas komen.

Het uitbreiden van de groepenkast is aan te raden wanneer:
– Er regelmatig kortsluiting ontstaat.
– U zonnepanelen gaat gebruiken.
– De bestaande groepenkast 30 jaar of ouder is.
– U overschakelt op inductie koken.
– U nieuwe witgoed apparaten heeft gekocht.
– U een sauna, bubbelbad of een laadpunt voor uw elektrische auto gebruikt.

In deze gevallen is het raadzaam om een extra groep aan de groepenkast toe te laten voegen door een ervaren elektromonteur.

Groepenkast uitbreiden of vervangen

Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren hoe oud uw groepenkast is. Het is verstandig om groepenkasten ouder dan 30 jaar te vervangen om brandgevaar tegen te gaan. Oudere groepenkasten hebben veelal geen aardlekschakelaar wat ervoor kan zorgen dat de brandveiligheid van uw woning in gevaar komt.

Vragen over groepenkasten?

Voorkom kortsluiting en problemen en laat onze elektricien zorgen voor een optimale indeling en een goed werkende groepenkast. Maak vandaag nog een afspraak en bel naar 06 24 56 07 69 of stuur een e-mail naar [email protected]